Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla dün Ankara Mamak Karakusunlar TOKİ evlerinde yapılan operasyonda 2 IŞİD terör örgütü üyesi yakalandı ve evlerinde düzeneği hazır bomba malzemeleri bulundu.

Edinilen bilgilere göre teröristlerin evinde bulunan bomba düzeneği, 100’den fazla kişinin öldüğü ve onlarca yaralının olduğu Gar saldırısının bombasından daha etkin ve daha yüklü bir güce sahip. Evde yapılan incelemede el yapımı bomba sırt çantasına yerleştirilmiş bir şekilde bulundu. Ayrıca bombaya parça tesiri için demir de konulduğu tespit edildi. Uzun süredir  TOKİ bloklarındaki dairede kiracı olarak kaldığı tespit edilen canlı bombaların eğer yakalanmamış ve bombayı patlatmış olsalardı ortaya çıkacak tablo Ankara Gar patlamasından çok daha fazla acı bir hal alacaktı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü‘ne bağlı Terörle Mücadele ekibinin gerçekleştirdiği başarılı operasyonla yakalanan 2 canlı bomba sorgulanmak üzere emniyete götürülürken, polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Ayrıca gelen istihbarat bilgilerine göre terör örgütleri büyükşehirlerde bombalı eylem hazırlığı içerisindeler. Emniyet güçlerin teröristlerin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir