Ankara‘nın merkezi Sıhhıye’den geçen ve geçtiğimiz sene yıkılan demir yolu köprüsünün yerine yapılacak yeni köprü çalışmaları Ankaralılara trafikte zor anlar yaşatacak.
Bugün sabah saatlerinde başlayacak çalışma nedeniyle Sıhhıye yönünden Kızılay yönüne gidişlerde şerit daralması yapılacak ve Sıhhıye Köprüsü’nün altında bulunan otobüs durakları geçici olarak yaklaşık 100 metre uzaklıktaki Mavi Masa’nın oraya taşınacak. TCDD’nin yürüttüğü proje kapsamında Sıhhıye’de bulunan ve demir köprü olarak bilinen köprünün ayaklarının imalatları süresince bu uygulama devam edecek. Yaklaşık 1 ay sürecek bu çalışma süresince Kızılay trafiğinde aksamalar meydana gelebilir. Buradaki çalışma bittikten sonra da Ulus bölgesinde çalışma başlayacağından bu sefer de Sıhhıye yönüne doğru şerit daralması yapılacak.
Çalışmaları kısım kısım yaparak trafiğe olumsuz etki olmaması için çaba sarfedeceklerini belirten TCDD yetkilileri çalışmayı toplamda 1,5 ayda tamamlamayı planladıklarını belirttiler.